hamptons3

Amenajari interioare in stil Hamptons

Stilul Hamptons a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani în rândul pasionaților de amenajări interioare. Acest stil este inspirat de casele luxoase de vacanță din zona Hamptons din New York, cu un design sofisticat și elegant. În acest articol, vom explora caracteristicile principale ale stilului Hamptons, tipuri de mobilier, culori specifice, materiale, texturi, decoratiuni și carei tipologii de persoana se potriveste acest stil.

 

hamptons 1

Caracteristicile stilului Hamptons

Stilul Hamptons este caracterizat de o atmosferă calmă și relaxantă, cu o estetică clasică și sofisticată. Iată câteva dintre caracteristicile principale ale stilului Hamptons:

 • Lumina naturală: Casele Hamptons sunt cunoscute pentru luminile naturale abundente. Încercați să păstrați lumina naturală prin ferestre mari, perdele ușoare și draperii subțiri.
 • Paleta de culori naturale: Culorile principale în stilul Hamptons sunt albe, bejuri și griuri. Aceste culori calme și naturale ajută la crearea unei atmosfere relaxante și liniștite.
 • Texturi naturale: Pentru a adăuga o notă de interes vizual și tactil, stilul Hamptons include texturi naturale, cum ar fi lemnul, piatra și canepa.
 • Accesorii marine: Inspirat de locația Hamptons, stilul include accesorii marine, cum ar fi lumânări cu aromă de mare, corali, cochilii și alte accesorii maritime.
 • Mobilier confortabil: Mobilierul confortabil este un element cheie al stilului Hamptons. Încercați să alegeți piese de mobilier pline, cu perne moi și tapițerie confortabilă pentru a adăuga o notă de confort și ospitalitate la interiorul casei.

hamptons 4

Tipuri de mobilier

Stilul Hamptons este cunoscut pentru mobilierul său sofisticat și confortabil. Iată câteva dintre cele mai populare piese de mobilier în stilul Hamptons:

 • Canapele și fotolii: Canapelele și fotoliile confortabile cu tapițerie din pânză sau piele sunt o alegere populară pentru living-uri și camere de zi.
 • Mese și scaune: Mesele de bucătărie și scaunele sunt adesea realizate din lemn și au o estetică simplă, dar sofisticată.
 • Paturi și comode: Paturile și comodele sunt de obicei realizate din lemn masiv și au o estetică simplă, dar sofisticată.
 • Mese de cafea și dulapuri: Mesele de cafea și dulapurile sunt de obicei realizate din lemn masiv și au o estetică simplă, dar sofisticată.

Culori specifice

Paleta de culori din stilul Hamptons este caracterizată de culori naturale și liniștitoare. Iată câteva dintre cele mai populare culori în stilul Hamptons:

 • Albul este una dintre culorile cheie în stilul Hamptons. Este folosit pe pereți, tavane și mobilier pentru a crea o atmosferă caldă și luminoasă în interior. În plus, albul este o culoare versatilă și se potrivește cu aproape orice altă culoare.
 • Bejuri și griuri: Alte culori populare în stilul Hamptons sunt bejurile și griurile. Aceste culori naturale și subtile adaugă o notă de rafinament și eleganță la orice interior.
 • Albastru marin: Albastrul marin este o altă culoare populară în stilul Hamptons. Acesta este folosit pentru a adăuga o notă de prospețime și vitalitate la interior. Puteți folosi această culoare pentru a vopsi un perete accent sau pentru a adăuga accesorii cu accente albastre.

Materiale

Materialele naturale sunt un element cheie în stilul Hamptons. Acestea adaugă o notă de cald și confortabil la interior și sunt o alegere excelentă pentru mobilier și decor. Iată câteva dintre cele mai populare materiale în stilul Hamptons:

 • Lemn: Lemnul este un material popular în stilul Hamptons. Este folosit pentru mobilier, podele și elemente decorative, cum ar fi ramele pentru fotografii sau oglinzi.
 • Canepa: Canepa este o alegere populară pentru perdele, draperii și tapițerie. Este un material durabil și confortabil care adaugă o notă de rafinament și eleganță la interior.
 • Piatra: Piatra este un material popular pentru podele și pereți în stilul Hamptons. Aceasta adaugă o notă de textură și contrast la interior și este o alegere excelentă pentru zonele de trafic intens.
 • Sticlă: Sticla este un material popular pentru iluminatul interior. Lămpile și candelabrele cu abajur din sticlă adaugă o notă de eleganță și rafinament la interior.

Texturi și decoratiuni

Texturile naturale și accesorii maritime sunt două elemente cheie în stilul Hamptons. Acestea adaugă o notă de interes vizual și crează o atmosferă calmă și relaxantă în interior. Iată câteva dintre cele mai populare texturi și decoratiuni în stilul Hamptons:

 1. Tapițerie cu dungi: Tapițeria cu dungi este o alegere populară pentru canapele, fotolii și perne. Aceasta adaugă o notă de interes vizual și crează un aspect clasic și sofisticat.
 2. Accesorii maritime: Accesorii maritime, cum ar fi corali, cochilii și lumânări cu aromă de mare, sunt o alegere populară în stilul Hamptons. Acestea adaugă o notă de prospețime și vitalitate la interior și creează o atmosferă relaxantă și confortabilă.
 3. Perdele ușoare: Perdele ușoare și draperii subțiri sunt o alegere populară pentru a adăuga o notă de eleganță și rafinament la interior. Acestea permit luminii să pătrundă în încăpere și creează o atmosferă luminoasă și aerisită.
 4. Plante și flori: Plantele și florile sunt un element important în stilul Hamptons. Acestea adaugă o notă de prospețime și vitalitate la interior și creează o atmosferă calmă și relaxantă. Plantele verzi și flori albe sunt alegerea ideală pentru stilul Hamptons.

hamptons 2

Tipologii de persoane potrivite pentru stilul Hamptons

Stilul Hamptons se potrivește persoanelor care caută o atmosferă confortabilă și relaxantă în interior, dar fără a compromite eleganța și rafinamentul. Acest stil este ideal pentru persoanele care apreciază designul clasic și sofisticat și care doresc să aducă o notă de prospețime și vitalitate în interior.

Elementele cheie ale stilului Hamptons includ:

 • Culorile naturale și subtile, cum ar fi alb, bejul și griul.
 • Materialele naturale, cum ar fi lemnul, canepa și piatra.
 • Texturile naturale, cum ar fi tapițeria cu dungi și perdelele ușoare.
 • Accesorii maritime, cum ar fi corali și cochilii.
 • Plantele și florile, care adaugă o notă de prospețime și vitalitate la interior.

Concluzie

Stilul Hamptons este un stil clasic și sofisticat care adaugă o notă de eleganță și rafinament la interior. Culorile naturale și subtile, materialele naturale și texturile interesante sunt elemente cheie ale acestui stil. Accesorii maritime și plantele și florile completează atmosfera confortabilă și relaxantă a stilului Hamptons. Această abordare de design este ideală pentru persoanele care doresc să aducă o notă de prospețime și vitalitate în interior, dar fără a compromite eleganța și rafinamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *