Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 1

Laptisor de matca beneficii pentru ten

Lăptișor de matcă beneficii pentru ten. Lăptișorul de matcă, cunoscut și sub denumirea de “gelée royale” sau “royal jelly”, este o substanță produsă de albinele lucrătoare tinere și este folosit în hrănirea larvelor si a reginei. Această substanță are numeroase beneficii pentru piele datorită conținutului său bogat în nutrienți și substanțe bioactive cum ar fi proteine, vitamine, minerale și enzime. Laptișorul de matcă este un ingredient remarcabil, încărcat cu substanțe nutritive și proprietăți vindecătoare, ceea ce îl face un aliat perfect pentru frumusețea și sănătatea pielii.

Laptisor de matca beneficii pentru ten

Laptișorul de matcă este un elixir prețios pentru sănătatea și frumusețea pielii tale. Aplicat extern, iată câteva dintre beneficiile remarcabile pe care le poate aduce laptișorul de matcă asupra tenului tău:

 1. Hidratare și nutriție: Lăptișorul de matcă conține substanțe hidratante și nutrienți esențiali, care pot ajuta la menținerea hidratării și hrănirea pielii. Poate fi benefic în special pentru pielea uscată și deshidratată.
 2. Vindecarea și regenerarea pielii: Substanțele bioactive din lăptișorul de matcă, cum ar fi factorii de creștere și nucleotidele, pot stimula regenerarea celulară și producția de colagen. Acest lucru poate ajuta la vindecarea și regenerarea țesuturilor, îmbunătățind aspectul general al pielii și reducând semnele de îmbătrânire.
 3. Proprietăți antiinflamatorii: Lăptișorul de matcă conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii, cum ar fi acidul 10-HDA (10-hidroxi-decanoic). Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației pielii și pot calma iritațiile sau roșeața.
 4. Protecție antioxidantă: Lăptișorul de matcă conține antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și flavonoide, care pot proteja pielea împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și la menținerea unui aspect sănătos.
 5. Îmbunătățirea aspectului tenului matur: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tenul nostru poate să-și piardă din strălucire și să apară semne vizibile de îmbătrânire. Laptișorul de matcă poate revitaliza și reda vitalitatea tenului matur, conferindu-i un aspect mai tânăr și mai ferm.
 6. Îmbunătățirea texturii pielii: Utilizarea regulată a laptișorului de matcă poate duce la o textură mai fină și uniformă a pielii. Tenul va deveni mai catifelat și mai suplu, oferindu-ți o senzație plăcută la atingere.
Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 7
Laptisor de matca beneficii.

Aplicarea lăptișorului de matcă

Pentru a obține maximul de eficacitate atunci când aplici lăptișor de matcă pe piele, urmează aceste sfaturi:

 1. Curăță pielea: Asigură-te că pielea este curată și uscată înainte de aplicarea lăptișorului de matcă. Îndepărtează machiajul sau alte produse cosmetice de pe față.
 2. Substanțe exfoliante blânde: Utilizarea unor substanțe exfoliante blânde, precum acidul lactic sau acidul glicolic, poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și la deschiderea porilor, permițând astfel lăptișorului de matcă să pătrundă mai ușor în piele.
 3. Aplică în mod delicat: Utilizează vârful degetelor sau o perie moale pentru a aplica lăptișorul de matcă pe piele. Masează ușor în zonele dorite până când substanța este absorbită.
 4. Folosește cantități mici: Lăptișorul de matcă este o substanță concentrată, deci nu este nevoie să folosești o cantitate mare. Aplică o cantitate mică și uniformă pe piele.
 5. Aplică regulat: Pentru a obține rezultate vizibile, este recomandat să aplici lăptișorul de matcă pe piele în mod regulat. Poți utiliza produse cosmetice care conțin lăptișor de matcă sau poți opta pentru aplicarea directă a acestuia.
 6. Testează produsul: Înainte de a utiliza lăptișorul de matcă pe întreaga față sau pe alte zone sensibile ale pielii, efectuează un test de toleranță pe o mică porțiune de piele pentru a verifica dacă apar reacții adverse sau iritații.
Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 3
Laptisor de matca beneficii.

Citeste si articolul: Maslin in ghiveci ingrijire.

Cum poți încorpora laptișorul de matcă în rutina ta de îngrijire

Absorbția lăptișorului de matcă

Absorbția lăptișorului de matcă de către piele poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi concentrația substanțelor active, dimensiunea moleculelor, starea pielii și timpul de expunere. De asemenea, amestecarea lăptișorului de matcă cu alte ingrediente, precum uleiuri purtătoare sau creme hidratante, poate ajuta la facilitarea absorbției acestuia.

Este important de menționat că absorbția substanțelor active poate varia de la o persoană la alta și poate fi influențată de barierele naturale ale pielii. Structura și compoziția pielii noastre formează o barieră naturală care controlează absorbția substanțelor aplicate topic. Această barieră este compusă din stratul exterior al pielii, numit stratul cornos, care conține celule moarte și lipide care împiedică sau încetinesc trecerea substanțelor. De aceea, efectele și beneficiile lăptișorului de matcă aplicat pe piele pot fi diferite de la o persoană la alta.

Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 2
Laptisor de matca beneficii pentru ten

Laptişorul de matcă poate fi amestecat cu diferite ingrediente pentru a îmbunătăţi absorbţia acestuia de către piele. Iată câteva opţiuni:

 1. Uleiuri purtătoare: Poţi adăuga laptişorul de matcă în uleiuri purtătoare precum uleiul de migdale dulci, uleiul de jojoba, uleiul de argan sau uleiul de măsline. Aceste uleiuri au o textură similară cu lipidele naturale ale pielii, ceea ce poate ajuta la penetrarea lăptișorului de matcă în straturile superioare ale pielii.
 2. Creme sau loţiuni: Lăptişorul de matcă poate fi adăugat în creme sau loţiuni pentru faţă sau corp. Poţi alege o cremă hidratantă sau o loţiune cu textură uşoară, în care să amesteci laptişorul de matcă.
 3. Seruri sau măşti pentru faţă: Dacă preferi să foloseşti produse cosmetice specializate, poţi căuta seruri sau măşti pentru faţă care conţin lăptişor de matcă. Aceste produse sunt concepute pentru a fi absorbite eficient de piele.
 4. Geluri sau seruri bazate pe apă: Dacă preferi produse cu o textură mai uşoară, poţi amesteca laptişorul de matcă cu geluri sau seruri bazate pe apă. Acestea pot facilita absorbţia şi pot oferi o senzaţie de răcorire pe piele.
 5. Aplicarea pe pielea umedă: Poți încerca să aplici lăptișorul de matcă pe pielea umedă, imediat după ce te-ai spălat sau după ce ai aplicat un toner sau o brumă facială. Pielea umedă poate ajuta la crearea unei baze hidratate care poate facilita absorbția lăptișorului de matcă
 6. Acid hialuronic: Acesta are capacitatea de a menține hidratarea pielii și poate facilita penetrarea lăptișorului de matcă în straturile mai adânci ale pielii.
 7. Măști faciale cu laptișor de matcă: Poți prepara măști faciale acasă, amestecând lăptișor de matcă cu ingrediente naturale precum mierea sau iaurtul. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a o clăti cu apă călduță. Tenul tău va fi revigorat și strălucitor.
 8. Aplicare directa: Lăptişorul de matcă se poate aplica direct pe piele, sigiland in prealabil cu o crema, ulei sau ser.
Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 6
Laptisor de matca beneficii.

Citeste si articolul: Kimchi beneficii pentru sănătate.

Important!

 • Foloseşte intotdeauna recipiente sterile din sticlă sau plastic.
 • Înainte de a amesteca lăptişorul de matcă cu alte ingrediente, asigură-te că l-ai obţinut de la o sursă de încredere şi respectă recomandările specifice ale producătorului.
 • Pastrează lăptișorul de matcă sau amestecurile la frigider.
 • De asemenea, este întotdeauna recomandat să faci un test de toleranţă pe o mică zonă de piele înainte de a aplica amestecul pe întreaga zonă dorită. Dacă ai îndoieli sau întrebări, consultă un specialist în domeniul dermatologiei sau un specialist în apicultură.
Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 4
Laptisor de matca beneficii.

Citeste si articolul: Plante carnivore ingrijire.

Întrebări frecvente

1. Este laptișorul de matcă potrivit pentru toate tipurile de ten?
Da, laptișorul de matcă poate fi utilizat de persoanele cu toate tipurile de ten. Este important să testezi produsul pe o mică porțiune a pielii înainte de a-l utiliza pe întreaga față, pentru a evita eventualele reacții alergice.

2. Cât de des ar trebui să folosesc produsele cu laptișor de matcă?
Utilizarea produselor cu laptișor de matcă poate varia în funcție de preferințe și necesități. În general, o utilizare regulată, de două-trei ori pe săptămână, poate aduce rezultate vizibile.

3. Există contraindicații privind utilizarea laptișorului de matcă?
Persoanele alergice la produsele apicole ar trebui să evite utilizarea laptișorului de matcă. Înainte de a începe utilizarea sa, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniul dermatologiei.

4. Lăptișorul de matcă se poate aplica direct pe piele?
Da, poți aplica lăptișorul de matcă direct pe piele și apoi aplica un ulei sau o cremă peste el. Aplicând lăptișorul de matcă direct pe piele, îi permiți să acționeze în mod direct și să fie absorbit în straturile superioare ale pielii, beneficiind de compușii săi bioactivi. Apoi, aplicarea ulterioară a unui ulei sau a unei creme poate ajuta la închiderea umidității și la formarea unei bariere de protecție asupra pielii.

Lăptișor de matcă beneficii pentru ten 5
Laptisor de matca.

Beneficiile laptișorului de matcă asupra tenului sunt incontestabile. De la hidratare și până la stimularea producției de colagen și protecția împotriva radicalilor liberi, acest ingredient natural aduce multiple avantaje pentru frumusețea și sănătatea pielii tale. Nu uita să incluzi lăptișorul de matcă în rutina ta de îngrijire zilnică și vei observa rezultate remarcabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *