retro 4

Amenajari Interioare in stil Retro

Stilul Retro este un stil distinctiv care a aparut in anii ’50 si ’60 si care s-a bucurat de un mare succes in perioada postbelica. Acest stil este caracterizat prin utilizarea unor elemente si obiecte de mobilier vechi sau inspirate din acea perioada. Daca vrei sa iti redecorezi casa sau apartamentul in stilul retro, trebuie sa stii ca acesta are o serie de caracteristici si elemente definitorii care il fac sa fie unic.

retro 1

Caracteristicile stilului Retro

Stilul Retro este caracterizat prin utilizarea de forme geometrice simple si clare, precum si prin culori puternice si contrastante. Printre culorile specifice acestui stil se numara rosu, galben, portocaliu, verde si albastru. De asemenea, se utilizeaza des si culorile pastelate, cum ar fi roz, verde pal sau galben pal. De asemenea, acest stil se bazeaza pe texturi si materiale diverse, precum lemnul masiv, otelul inoxidabil, sticla si plasticul.

Tipuri de mobilier

Mobilierul retro este caracterizat prin utilizarea de forme si linii simple si geometrice. De asemenea, este foarte important sa se utilizeze culori puternice si contrastante, precum rosu, galben si albastru. Printre piesele de mobilier specifice stilului retro se numara canapelele si fotoliile cu brate, scaunele de bucatarie, dulapurile si rafturile, precum si mesele si birourile.

Culori specifice

In ceea ce priveste culorile specifice stilului retro, trebuie sa stii ca acestea sunt foarte importante. Aceste culori sunt adesea puternice si contrastante, iar uneori se folosesc si culorile pastelate. Culorile folosite in acest stil sunt in general rosu, galben, portocaliu, verde si albastru. Este important sa folosesti culori care sa creeze o atmosfera calda si prietenoasa.

retro 3

Materiale si texturi

Stilul Retro se bazeaza pe utilizarea de materiale si texturi diverse. Printre materialele utilizate in acest stil se numara lemnul masiv, otelul inoxidabil, sticla si plasticul. Aceste materiale pot fi combinate cu tesaturi precum lana, matase sau bumbac, in functie de preferintele tale. Texturile sunt, de asemenea, foarte importante in acest stil, deoarece adauga un plus de personalitate si stil.

Decoratiuni

Decoratiunile sunt elemente foarte importante in stilul Retro. Se pot utiliza perdele cu modele geometrice, tapet cu imprimeuri colorate, lampi de masa cu abajururi din plastic colorat sau covorase din lana. De asemenea, poti folosi si obiecte de decor precum ceasuri de perete, rame foto vechi, vase de sticla sau alte obiecte care sa adauge personalitate si stil.

retro 2

Persoanele care se potrivesc stilului Retro

Stilul Retro este potrivit pentru persoanele care iubesc obiectele vechi,pentru cei care apreciaza simplitatea si minimalismul, dar si pentru cei care isi doresc o atmosfera calda si prietenoasa in casa lor. Este un stil perfect pentru cei care doresc sa creeze o atmosfera vintage si retro, dar si pentru cei care vor sa adauge un plus de personalitate si stil casei lor.

Elemente cheie ale stilului Retro

Printre elementele cheie ale stilului Retro se numara utilizarea de forme geometrice simple si clare, culori puternice si contrastante, materiale diverse, texturi interesante si decoratiuni specifice perioadei. De asemenea, mobilierul din lemn masiv, otelul inoxidabil si sticla sunt si ele elemente cheie ale acestui stil. In general, stilul Retro se caracterizeaza prin utilizarea de obiecte vechi sau inspirate din perioada anilor ’50 si ’60, asa ca este important sa alegi piese de mobilier sau decoratiuni care sa se potriveasca cu acest stil.

retro 5

In concluzie, daca iti doresti sa iti redecorezi casa sau apartamentul in stilul Retro, trebuie sa tii cont de caracteristicile si elementele cheie ale acestui stil. Utilizeaza culori puternice si contrastante, mobilier si decoratiuni inspirate din perioada anilor ’50 si ’60, si nu uita sa te joci cu texturile si materialele diverse. Stilul Retro este perfect pentru cei care vor sa creeze o atmosfera calda si prietenoasa in casa lor, dar si pentru cei care isi doresc sa adauge un plus de personalitate si stil locuintei lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *