Combinatii de culori in design interior.

Top 5 combinatii de culori in design interior

Top 5 combinatii de culori in design interior. Culorile au puterea de a influența starea noastră de spirit, creativitatea și chiar productivitatea. Atunci când alegeți culorile potrivite pentru amenajarea interioară, trebuie să vă gândiți la caracteristicile fiecăreia și la cum se potrivesc cu personalitatea dvs. și cu spațiul pe care doriți să-l creați.

In amenajarea interioara, alegerea culorilor potrivite poate face diferența dintre o locuință obișnuită și un spațiu de vis. Fie că vă pregătiți să vă amenajați casa sau să renovați un spațiu existent, este crucial să știți cum să folosiți culorile în mod inteligent. Iata un top 5 combinatii de culori in design interior care vor transforma complet atmosfera din locuința.

Cum poti folosi culorile in functie de tipul camerei

1. Albastru – Simbolul Liniștii și Relaxării

Albastrul, cunoscut pentru tonurile sale calmante, este o alegere excelentă pentru amenajarea interioară. Această culoare este perfectă pentru dormitoare și spații de relaxare, deoarece induce o senzație de liniște și relaxare. Cu o gamă variată de nuanțe, de la albastru deschis la albastru marin, puteți să vă personalizați spațiul în funcție de preferințele dvs.

2. Verde – Revigorant

Verdele este culoarea naturii și a prospețimii. Alegând verdele pentru amenajarea interioară, aduceți un strop de natură în casă. Este o alegere excelentă pentru sufragerii și bucătării, deoarece promovează o atmosferă de revitalizare și relaxare. Culoarea verde-mentă pot adăuga un aer primăvăratic în orice încăpere.

3. Roșu – Pentru Energie și Pasiune

Roșul este o culoare puternică și plină de energie, care atrage atenția și stimulează pasiunea. Este potrivit pentru spațiile de socializare, cum ar fi livingul sau zona de dining. Un perete roșu sau accesorii roșii pot adăuga căldură și vitalitate într-o cameră.

4. Gri – Eleganță și Versatilitate

Griul este o culoare versatilă, care poate crea un fundal elegant pentru orice tip de amenajare interioară. Este potrivit atât pentru designul modern, cât și pentru cel clasic. Poate fi folosit pe pereți, mobilier sau accesorii, iar culorile gri deschis sau gri închis oferă posibilități infinite de combinații.

5. Galben – Luminozitate și Bucurie

Galbenul este o culoare plină de optimism și bucurie. Este ideală pentru spațiile în care doriți să adăugați lumină și căldură. Galbenul deschis poate face minuni într-o bucătărie sau într-un birou acasă, creând o atmosferă plină de energie pozitivă.

Combinatii de culori in design interior.

Top 5 combinatii de culori in design interior

Fiecare cameră dintr-o locuință are propriile sale caracteristici și scopuri. Combinația de culori potrivită poate accentua aceste caracteristici și poate crea o atmosferă plăcută. Iată cum puteți combina fiecare culoare în funcție de tipul camerei:

Pentru Dormitor

 • Albastru și Gri Deschis: Această combinație creează o atmosferă calmă și relaxantă, perfectă pentru un dormitor. Folosiți albastru pentru pereți și accesorii și gri deschis pentru mobilier.
Combinatii de culori in design interior.
Combinatii de culori in design interior. Albastru și Gri Deschis.
 • Verde și Bej: Verdele are un efect revigorant, iar bejul adaugă o notă de eleganță. Puteți folosi verde pentru pereți și asternuturi și bej pentru mobilier și draperii.
culori in design interior 6
Combinatii de culori in design interior.

Citeste si articolul: Design Sustenabil.

Pentru Living

 • Roșu și Gri închis: Această combinație adaugă o notă de pasiune și rafinament în living. Folosiți roșu pentru peretele principal sau pentru accesorii și gri închis pentru mobilier și draperii.

culori in design interior 7

 • Albastru Marin și Alb: Albastru marin este o culoare clasică și sofisticată. Combinată cu alb, creează un aspect proaspăt și luminos. Puteți folosi albastru marin pentru canapea sau pereți și alb pentru mobilier.

culori in design interior 8

Pentru Bucătărie

 • Galben și Alb: Galbenul aduce o notă de veselie și vitalitate în bucătărie. Combinați-l cu alb pentru a păstra aspectul luminos și curat. Galbenul poate fi folosit pentru pereți sau detalii, în timp ce mobilierul și blaturile pot rămâne albe.
culori in design interior 9
Combinatii de culori in design interior. Galben si alb.
 • Verde Mentă și Gri Deschis: Verdele mentă adaugă un aer primăvăratic și proaspăt, în timp ce griul deschis oferă un echilibru elegant. Puteți folosi verde mentă pentru pereți și accesorii, iar griul deschis pentru mobilier.

culori in design interior 10

Pentru Birou

 • Gri și Alb cu Accente de Galben: Griul și albul creează un fundal serios și profesional, în timp ce accentele de galben adaugă energie și concentrare. Puteți folosi gri pentru mobilier și pereți, alb pentru birou și galben pentru accesorii, cum ar fi lămpi sau scaune.
culori in design interior 1
Combinatii de culori in design interior. Gri și Alb cu Accente de Galben.
 • Albastru și Verde închis: Această combinație creează un mediu de lucru calm și concentrat. Folosiți albastru pentru pereți și verde închis pentru mobilier sau accesorii, cum ar fi perdele sau plante de interior.

culori in design interior

Fiecare combinație de culori poate fi personalizată în funcție de preferințele dvs. și de stilul dvs. personal. Nu ezitați să experimentați și să adăugați accente și detalii pentru a face ca fiecare cameră să fie unică. Este important să vă simțiți confortabil și inspirat în propriul spațiu, așa că alegeți culorile care vă reprezintă cel mai bine.

Proportiile culorilor pentru fiecare tip de camera

Proportiile culorilor pot varia în funcție de preferințele personale și de stilul dorit pentru amenajarea interioară. Cu toate acestea, există câteva principii generale care vă pot ajuta să stabiliți proporțiile potrivite pentru fiecare tip de amenajare.

Dormitor

 • Albastru și Gri Deschis: Pentru un dormitor relaxant, puteți alege să folosiți albastru pentru aproximativ 60% din suprafața totală a pereților și așternuturilor, în timp ce griul deschis poate constitui aproximativ 30% din mobilier și draperii. Restul de 10% poate fi alocat pentru accesorii și detalii, cum ar fi tablouri sau perne cu nuanțe de albastru și gri.
 • Verde și Bej: Dacă preferați verdele și bejul, puteți aloca verde pentru aproximativ 50% din suprafața totală, inclusiv pereți și lenjeria de pat, în timp ce bejul poate reprezenta aproximativ 40% din mobilier și draperii. Restul de 10% poate fi folosit pentru accesorii și elemente decorative, cum ar fi plantele de interior sau tablourile.

Living

 • Roșu și Gri închis: Într-un living, puteți opta pentru roșu pe aproximativ 40-50% din suprafața totală, inclusiv peretele principal sau canapeaua. Griul închis poate constitui aproximativ 30-40% din mobilier și draperii. Restul de 10-20% poate fi alocat pentru accesorii decorative, cum ar fi pernele, covoarele sau tablourile.
 • Albastru Marin și Alb: Pentru o combinație de albastru marin și alb, puteți aloca albastru marin pentru aproximativ 40-50% din suprafața totală, cum ar fi pereții sau canapeaua. Albul poate reprezenta aproximativ 30-40% din mobilier și podea. Restul de 10-20% poate fi utilizat pentru accesorii decorative, cum ar fi pernele, covoarele sau obiectele de artă.

Bucătărie

 • Galben și Alb: Într-o bucătărie, puteți alege galbenul pentru aproximativ 40-50% din suprafața totală, cum ar fi pereții sau accesoriile de bucătărie. Albul poate reprezenta aproximativ 30-40% din mobilier și blaturi. Restul de 10-20% poate fi utilizat pentru accesorii, cum ar fi lămpile, vasele sau draperiile.
 • Verde Mentă și Gri Deschis: Pentru o combinație de verde mentă și gri deschis, puteți aloca verdele mentă pentru aproximativ 40-50% din suprafața totală, inclusiv pereții sau accesoriile. Griul deschis poate reprezenta aproximativ 30-40% din mobilier și blaturi. Restul de 10-20% poate fi folosit pentru accesorii, cum ar fi plantele de interior sau tablourile.

Aceste proporții sunt doar sugestii și pot varia în funcție de preferințele dvs. personale și de mărimea exactă a spațiului. Înainte de a lua o decizie finală, este întotdeauna bine să testați diferitele combinații de culori în propria cameră și să vedeți cum se simt și arată în lumină naturală și artificială.

culori in design interior 16
Combinatii de culori in design interior.

Cum să alegi culorile potrivite pentru mobilier

Acum că știi ce culori de pereți sunt cele mai potrivite pentru casa ta, este timpul să vorbim despre cum să alegi mobilierul potrivit. Iată câteva sfaturi importante:

 1. Analizează Culoarea Pereților: Asigură-te că mobilierul se potrivește cu culoarea pereților. De exemplu, dacă ai pereți albaștri, un mobilier alb sau crem va arăta minunat.
 2. Ține Cont de Stilul Decorului: Gândește-te la stilul general al încăperii tale. Dacă ai un decor modern, optează pentru mobilier minimalist și elegant. Dacă preferi un aspect rustic, alege mobilier din lemn masiv.
 3. Lucrează cu Contrastul: Uneori, un contrast puternic între culoarea mobilierului și cea a pereților poate crea un impact vizual interesant. De exemplu, un mobilier negru într-o cameră albă poate arăta uluitor.
 4. Adaugă Accente de Culoare: Dacă vrei să adaugi o notă de culoare, folosește accesorii precum perne, covoare sau tablouri pentru a face mobilierul să iasă în evidență.
 5. Testează înainte de Cumpărare: Înainte de a cumpăra mobilierul, încercați să luați mostre de culori și să le aduceți acasă pentru a le potrivi cu pereții și luminarea naturală a camerei.
culori in design interior 18
Combinatii de culori in design interior. Cum să alegi culorile potrivite pentru mobilier.

Întrebări Frecvente

1. Pot să am pereți de diferite culori în aceeași cameră?

Da, poți avea pereți de culori diferite în aceeași cameră, dar trebuie să ai grijă la cum se combină aceste culori pentru a evita un aspect dezordonat. Poți folosi una dintre culori ca punct focal și celelalte ca fundal.

2. Cum pot să aleg culori care să facă camera să pară mai mare?

Pentru a face o cameră să pară mai mare, alege culori deschise, precum alb sau crem, pentru pereți. Evită culorile închise, care pot face o cameră să pară mai mică și mai închisă.

3. Ce culori merg bine într-o cameră cu lumină naturală redusă?

Într-o cameră cu lumină naturală redusă, culorile deschise și pastelate, precum albastrul deschis sau griul pal, pot ajuta la amplificarea luminii și la crearea unei atmosfere mai luminoase.

4. Ce culori ar trebui evitate în dormitor?

Culorile vibrante, precum roșul sau portocaliul, ar trebui evitate în dormitor deoarece pot fi prea stimulante și pot împiedica somnul. În schimb, optați pentru culori calmante, precum albastrul sau verdele.

Deci, dacă sunteți în căutarea unui mod ușor de a revigora casa și de a vă reflecta personalitatea, nu uitați să explorați paleta de culori. Cu alegerea potrivită, puteți crea un spațiu care să vă inspire și să vă facă să vă simțiți cu adevărat acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *