plante care alunga tantarii 1

Plante care alunga tantarii

In acest articol, vom explora 10 plante care alunga tantarii si care te vor ajuta sa te bucuri de gradina ta fara sa te confrunti cu aceste insecte neplacute. Daca te-ai saturat de intepaturile de tantari si doresti sa gasesti o solutie naturala pentru a te proteja de aceste insecte, plantele pot fi o optiune excelenta.

Plante care alunga tantarii: Cele mai bune optiuni

 Rozmarin

Rozmarinul este o planta aromatica cu frunze verzi inchis si flori albastre sau purpurii. In plus fata de aroma sa placuta, rozmarinul este si o planta care alunga tantarii. Poti sa-l plantezi in ghivece sau direct in gradina si sa-l amplasezi in zonele unde petreci cel mai mult timp.

plante care alunga tantarii Rozmarin

 Lavanda

Lavanda este o alta planta aromatica care poate ajuta la alungarea tantarilor. Frunzele sale verzi inchis si florile violet sunt foarte decorative si pot adauga un plus de culoare gradinii tale. Poti sa asezi ghivece cu lavanda in zona de relaxare sau langa ferestre pentru a impiedica patrunderea tantarilor in interiorul casei.

plante care alunga tantarii Lavanda

 Menta

Menta este o planta cu frunze verzi inchis si flori albe sau purpurii. Pe langa proprietatile sale culinare si terapeutice, menta poate fi folosita si pentru a alunga tantarii. Poti sa plantezi menta in ghivece sau direct in gradina si sa o folosesti pentru a prepara bauturi racoritoare sau pentru a adauga aroma mancarurilor tale preferate.

plante care alunga tantarii Menta

 Citronella

Citronella este o planta tropicala cu un miros puternic si placut de lamaie. Uleiul esential extras din aceasta planta este utilizat in produsele de protectie impotriva tantarilor. Poti sa plantezi citronella in ghivece sau sa o achizitionezi sub forma de ulei esential si sa o aplici pe piele sau sa o pulverizezi in jurul zonei in care te afli.

plante care alunga tantarii Citronella
Plante care alunga tantarii. Citronella

 Geranium

Geraniumul este o planta decorativa cu flori frumoase de diferite culori. Pe langa aspectul sau placut, geraniumul poate fi folosit si pentru a alunga tantarii. Poti sa plantezi geraniumul in ghivece sau direct in gradina si sa te bucuri de beneficiile sale estetice si functionale.

plante care alunga tantarii Geranium

 Busuioc

Busuiocul este o planta aromatica populara in bucataria mediteraneana si asiatica. Pe langa proprietatile sale culinare, busuiocul poate fi folosit si pentru a alunga tantarii. Poti sa plantezi busuiocul in ghivece sau direct in gradina si sa il folosesti in prepararea mancarurilor sau sa il asezi langa zonele in care petreci timp in aer liber.

plante care alunga tantarii Busuioc

 Lantana

Lantana este o planta decorativa cu flori mici si colorate care poate creste pana la 1,5 metri inaltime. Se pare ca lantana poate ajuta la alungarea tantarilor datorita mirosului sau puternic si placut. Poti sa plantezi lantana in gradina sau sa o asezi in ghivece pe terasa sau balconul tau.

plante care alunga tantarii Busuioc
Plante care alunga tantarii. Busuioc

plante care alunga tantarii Lantana

Eucaliptul

Eucaliptul este un alt copac cu proprietati repelente fata de tantari. Acesta are frunze verzi si aromatice si poate creste pana la 60 de metri inaltime. Eucaliptul poate fi plantat in gradini mari sau in spatii deschise, cum ar fi parcurile sau padurile.

plante care alunga tantarii Eucalipt
Plante care alunga tantarii. Eucalipt

 Salvia

Salvia este o planta aromatica cu frunze verzi si flori albastre sau purpurii. Se pare ca salvia poate ajuta la alungarea tantarilor datorita uleiurilor volatile pe care le contine. Poti sa plantezi salvia in ghivece sau direct in gradina si sa o folosesti in prepararea mancarurilor sau pentru a crea un ambient placut si linistit in gradina ta.

plante care alunga tantarii Salvia

 Lemnul dulce

Lemnul dulce este un copac cu frunze verzi si flori albe care poate ajuta la alungarea tantarilor. Acesta poate fi plantat in gradini mici sau in ghivece si poate fi folosit si pentru a crea un ambient placut si linistit in gradina ta.

plante care alunga tantarii Lemn Dulce
Plante care alunga tantarii. Lemn Dulce

  Intrebari frecvente

1. Care sunt cele mai bune plante pentru a alunga tantarii?
Dintre plantele care pot fi utilizate pentru a alunga tantarii se numara rozmarinul, lavanda, menta, citronella, geranium, busuiocul, lantana, eucaliptul,salvia si lemnul dulce.

2. Cum trebuie sa plantez aceste plante?
Majoritatea acestor plante pot fi plantate in ghivece sau direct in gradina, in zonele unde petreci cel mai mult timp. Asigura-te ca plantezi aceste plante intr-un sol fertil si bine drenat si ca le uzi regulat.

3. Pot folosi uleiurile esentiale de la aceste plante pentru a alunga tantarii?
Da, uleiurile esentiale extrase din aceste plante pot fi utilizate pentru a alunga tantarii. Asigura-te ca folosesti uleiuri esentiale pure si ca le aplici conform instructiunilor de pe ambalaj.

4. Plantele de gradina care alunga tantarii sunt sigure pentru animalele de companie?
Majoritatea plantelor de gradina care alunga tantarii sunt sigure pentru animalele de companie. Cu toate acestea, in cazul in care aveti o ingrijorare specifica, ar trebui sa consultati un medic veterinar inainte de a cultiva aceste plante in gradina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *