scandinav 7

Amenajari Interioare in stil Scandinav

Stilul scandinav de amenajare a casei este una dintre cele mai populare tendințe de design interior din ultimii ani. Acest stil se caracterizează prin culori luminoase, accentul pus pe lumina naturală și elemente de design minimalist, împreună cu mobilier confortabil și funcțional. În acest articol, vom explora mai în detaliu ce înseamnă decorarea casei în stil scandinav și cum puteți aduce acest stil în propria casă.

scandinav 1

Culoarea și lumina

Stilul scandinav se caracterizează prin utilizarea culorilor luminoase, naturale și neutre. Acestea includ alb, gri, bej, maro, verde pal și albastru pal. Aceste culori reflectă lumina naturală și creează o atmosferă calmă și relaxantă. Este important să evitați utilizarea culorilor stridente, care pot fi prea agresive într-un decor scandinav.

Lumina este un aspect esențial al designului scandinav, deoarece în această regiune, perioada de lumină este foarte scurtă în timpul iernii. În consecință, este important să maximizați lumina naturală prin utilizarea ferestrelor mari și prin menținerea unui decor minimalist, care permite luminii să circule liber. De asemenea, puteți adăuga corpuri de iluminat suplimentare pentru a accentua lumina naturală.

scandinav 2

Mobilierul

Mobilierul dintr-o casă în stil scandinav este confortabil, funcțional și minimalist. Acesta este proiectat pentru a fi practic, dar și pentru a oferi o estetică simplă și curată. Mobilierul din lemn este cel mai frecvent utilizat în designul scandinav, cu accent pe lemnul de stejar și fag.

De asemenea, este important să menționați că mobilierul scandinav este realizat din materiale naturale și de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că este durabil și va dura mult timp. Unele piese de mobilier scandinave clasice includ fotolii în formă de ou, mese de cafea și scaune cu spătar înalt.

scandinav 3

Texturile

Texturile sunt un alt element important al decorului scandinav. Acestea includ materiale naturale, cum ar fi lână, bumbac, in și piele. Aceste materiale sunt utilizate pentru a crea o atmosferă confortabilă și primitoare în casă. De exemplu, puteți adăuga o pătură de lână sau o pernă moale pentru a accentua texturile naturale ale camerei.

Accesorii

Accesoriile sunt o modalitate ușoară de a adăuga personalitate și stil la decorul scandinav. Acestea includ obiecte de artă, fotografii, plante și alte elemente decorative. Este important să evitați prea multe accesorii, deoarece acest stil se bazează pe minimalism.

Puteți utiliza accesorii pentru a accentua culoarea sau textura din cameră. De exemplu, puteți adăuga o pernă roșie sau un covor cu model geometric pentru a adăuga un punct focal interesant.

scandinav 5

Plante

Plantele sunt o modalitate excelentă de a adăuga un plus de culoare și viață în decorul scandinav. Acestea nu numai că adaugă un element natural, dar sunt și o sursă excelentă de oxigen. Plantele ideale pentru decorul scandinav includ suculente, ferigi, ficus, plante de cauciuc și alocasie.

Alte caracteristici

Pe lângă aceste elemente de bază, există și alte caracteristici care pot accentua decorul scandinav. De exemplu, podeaua din lemn natural este o alegere populară pentru designul scandinav, oferind o atmosferă caldă și confortabilă în casă. De asemenea, perdelele și draperiile simple și curate pot fi folosite pentru a accentua lumina naturală.În plus, o sobă pe lemn sau un șemineu pot fi folosite pentru a adăuga un plus de confort și căldură în decorul scandinav. Acestea sunt, de asemenea, excelente pentru crearea unei atmosfere primitoare în sezonul rece.

scandinav 6

În concluzie, decorul scandinav este o alegere excelentă pentru oricine dorește să aducă o atmosferă confortabilă și minimalistă în propria casă. Utilizarea culorilor luminoase, a mobilierului din lemn, a texturilor naturale și a plantelor poate transforma orice cameră într-un spațiu primitor și relaxant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *